10. הבקעת חסמים

d7a9d795d79cd797d79f-d7a2d792d795d79c-2-1

הבקעת חסמי היוזמות לשינוי מגמות המצב. 

מבוא:

 

 

 סדרי הקדימה להבקעת חסמי היזמות לשינוי המצב ומגמותיו

 

בשיחה הקודמת הוצג הדיסונאנס שקיים לכאורה בין החזון הציני של מדינת הלאום היהודי לבין הגשמתו כחזון ישראלי של מדינה לכל אזרחיה.

הוצעה דרך לעיקור גורמי הדיסונאנס שכוללת את הצעדים הבאים:

  • כינון חוקה אזרחית ישראלית אשר יסודותיה מכילים עקרונות המאפשרים חזקת רוב מתמדת
    ללאום היהודי בריבונות המדינה ושוויון אזרחי לכלל אזרחיה באמצעות כינון שבעה
    יסודות חוקתיים
    (כמפורט בשיחה הקודמת) .
  • הפרדה מדינית בין אוכלוסיות ישראל ופלסטין באמצעות גבול מדיני.

משני המנגנונים, חוקה וההפרדה, מנגנון החוקה הוא יסוד היסודות לכל העקרונות עליהם יושתת אורח החיים הישראלי על כל גווניו ומכאן שגם העקרונות להתוויה של קווי גבול למדינת ישראל לישויות הסובבות אותה יכוננו בחוקה, יחקקו וייצרו את מנגנון ההפרדה בין אוכלוסיה ישראלית ופלסטינית באמצעות גבול מדיני.

סדר העדיפות הנכון הוא לכונן תחילה את החוקה ומתוקפה ליישם לאחר מכן את מעשה ההפרדה וכך יש לעשות אלמלא גורם הזמן.

גורם הזמן לכינון חוקה – חוקה היא משימה לאומית בעלת עדיפות מהמעלה הראשונה שהצורך בכינונה איננו אקוטי למרות עדיפותה כיוון שהמנגנונים הקיימים מספקים מרווח של זמן שדי בו כדי להכיל את קבועי הזמן הדרושים לכינונה ולהבקעת חסמים קריטיים לקיומה של ישראל עפ"י תכליתה לפני ההגעה לנקודת אל חזור שממנה ואילך יעצבו המגמות הנוכחיות מציאות שבה יהיה בלתי אפשרי לכונן בהליך דמוקרטי חוקה אזרחית שביסודה עומד החזון הציוני שהוא תנאי להיותה של ישראל ישות ציונית.

גורם הזמן לביצוע הפרדה – הצורך בהפרדה הוא צורך שעה מיידי וגורלי לקיומה של המדינה כישות ציונית.

  1. ההפרדה היא משימה שנדרש ליישמה בקדימה ראשונה
  2. כינון חוקה היא משימה בעלת עדיפות ראשונה שאפשר ליישמה בקדימה שנייה

עד להיות חוקה יכול התקנון הנוכחי שמכתיב את אורח החיים הישראלי המתבסס על מערכת חוקים, לספק את הכלים הדרושים להתמודדות עם המצב ובכלל זה עם סוגיית ההפרדה.

מנגנון החוק הנוכחי יכול לתמוך במאבקי הקיום שבהם מצויה המדינה בשני מישורי מאבק:

  • עדיפות ראשונה – המאבק להגשים את החזון הציוני של מדינת לאום היהודי המתנהלת ברוח ישראלית המעניקה אורח חיים דמוקרטי לכל אזרחיה.
  • קדימה ראשונה – המאבק להובלת העימות עם הישויות האנטי ציוניות לכלל גניזה בתנאיה של ישראל המונחים על-ידי תכלית הקמתה ועל-ידי מהותה כמדינה דמוקרטית המשמשת בית ומולדת לעם ישראל החוסה בגבולותיו במעטפת של ביטחון, רווחה ושלום.

לעת הזאת ישנם גורמים המהווים חסמים להתנעת התהליך שיביא למפנה ויאפשר את ההיחלצות מהמבוי הסתום שבו נמצאים התהליכים של הגשמת החזון הציוני ופתרון העימות שבו שרויה הציונות עם האנטי ציונות לסוגיה השונים.

אלה הם החסמים אשר נמנו בשיחה הקודמת:

  • חסם אחדות העם בישראל, אחדות שקיומה מאפשר לקיים בכפיפה אחת מדינת לאום עם מדינת כל אזרחיה, כפי שנידון בשיחה הקודמת.
  • חסם התנאים המוקדמים שבהם נדרשת ישראל לעמוד, ע"י המתנגדים לישותה הציונית, כדי לזכות בהכרה מדינית מלאה.
  • חסם הקונצנזוס הציוני, ההסכמה שהעדרה מונע מישראל מלקבוע את עמדתה ולפעול למען הסדרים מדיניים בתנאיה של ישראל עם מדינות שאינן מכירות בה או המעניקות לה הכרה בכפוף להתניות המסכנות את קיומה עפ"י תכלית הקמתה.
  • חסם התלות הישראלית המעקרת מעיקרה את יכולתה של ישראל להיות מדינה ריבונית עפ"י תכלית הקמתה ועפ"י המהות הדמוקרטית המתאימה לתכלית הקמתה ואת יכולתה להיות מונהגת על פי צרכיה ללא השפעות של בעלי עניין השולטים במשאבי השלטון ומנצלים את המדינה לתועלתם ובניגוד עם ענייניה הקיומיים.

בהתחשב בגורם הזמן ובצורך לפעול מידית להסרת החסמים ולא להמתין את כל קבוע הזמן הדרוש להבשלת רעיון החוקה, נציע בשיחה הנוכחית לכונן ולאמץ מספר עקרונות בעלי תוקף חוקתי כתשתית לצעדים שבהם יש לנקוט בכדי להבקיע את החסמים ובכך להשיג שני יעדים:

  • אפשרות להשתלט בקדימה ראשונה על אתגר הובלת העימות עם מתנגדי הציונות ולהביאו
    לגניזה בתנאיה של מדינת ישראל
  • אפשרות ליצור תנאים למימוש בר קיימא של החזון הציוני בגרסה ישראלית.

התפתחות מוצלחת של תהליך המוביל מהמצב הנוכחי ליצירת מפנה במגמות המצב, תלויה בסדר נכון של הבקעת החסמים ובקצב ביצוע שלא יחרוג מטווח הזמנים שבין הזמן הנוכחי ועד לזמן שבו המגמות הנוכחית אם יפעלו ללא שינוי, יובילו את המצב למציאות בלתי הפיכה של גוויעת ההזדמנות להגשים את החזון הציוני.

ואלה הפעולות וזה סדר הדברים שהוצאתם אל הפועל תביא למפנה במגמות המצב שיוליכו למציאות שבה למדינת ישראל יתאפשר להגשים ביוזמתה את תכלית הקמתה בתבנית מהותה הדמוקרטית:

שלב א' – בשלב זה יש לעשות שתי פעולות במקביל:

  • הבקעת חסם התלות של ישראל באמצעות עיצוב והפעלת מדיניות ממשלתית המכוונת להשגת עצמאות כלכלית והשתחררות מהתלות הכלכלית של המדינה ביבוא מרכיבים חיוניים לקיומה ממקורות זרים והשתחררות מהתלות המדינית של המדינה בספקי המרכיבים החיוניים ובמישור התפקודי, יישום המדיניות להפעלת מנופים כלכליים לביצוע מהלכים חיוניים לישראל שהנעתם אינה תלויה בדבר מלבד הנחייה חוקתית לתת פתרון לצרכים של המדינה.
  • הבקעת חסם הקונצנזוס הציוני באמצעות משאלי עם שיעצבו את הגבולות המדיניים של מדינת ישראל ואת תנאי הסף הישראליים לכניסה למו"מ מדיניים שתכליתם להביא לסיום העימות עם גורמים המתנגדים לקיומה של מדינת ישראל כישות ציונית.

שלב ב' – בשלב זה תנוצל הבקעת שני החסמים הקודמים, חסם התלות וחסם הקונצנזוס, כדי לבצע את הבקעת חסם התנאים המוקדמים ע"י מספר צעדים:

  • הכרזת ישראל על גבול הריבונות המדינית שבינה לבין ישויות שאינן כפופות לריבונותה באזורי יהודה ושומרון וביצוע הפעולות הנדרשות למימוש ההכרזה.
  • הצהרת ישראל על תנאיה לכניסה למו"מ מדיני עם ישויות הנמצאות בעימות עם ישראל על רקע היותה ישות ציונית ומעוניינות לקיים עם ישראל יחסים תחת ההתניות הישראליות.
  • ביטול הסדרים שאינם מעוגנים בהסכם שלום המגבילים את ישראל מלפעול למען ביטחונה בכל מרחב מחוץ לגבולותיה שממנו נשקפת סכנה לביטחונה.

שלב ג' הבקעת חסם אחדות העם הוא שלב שמנצל את הבקעת החסמים (התלות של ישראל, הקונצנזוס הציוני, תנאים למו"מ מדיני) לכינון חוקה אזרחית , חוקה המציבה את תכלית הקמתה של מדינת ישראל כראשית הצירים לכל ערכי המדינה, ערכים השזורים זה בזה במארג קוהרנטי היוצר תואם בין הניגודים המבדלים את מרכיבי עם ישראל מבלי לפגוע בייחודם ומאפשר לציבור האזרחים אשר לו מסורה ריבונות המדינה לשלוט באופן דמוקרטי באורח חייו ובגורלו ולקיים את המדינה ולהתקיים בה בבטחה, ברווחה ובשלום.

כדי לתפקד כתקנון רב תכליתי ובר קיימא המעצב את אורח חייה האזרחי של מדינת ישראל, יהיה על החוקה להוות כלי לתפקודים הבאים:

  • תעודה מזהה המגדירה את תכלית הקמתה וקיומה של מדינת ישראל ואת צביונה בממדים השונים של קיומה המבטאים את מהותה.
  • קובץ כללי יסוד עקרוניים המהווים תשתית תקנונית לעיצוב אורח חיים ישראליהשולט בחייה האזרחיים של המדינה.
  • אמנה המגדירה מכלול הדדי של התחייבויות בין המדינה לתושביה.
  • כתב ברית הנכרתת בין המדינה לאזרחי המדינה.

הערה: תפקודה הספציפי של החוקה להבקעת חסם אחדות העם נדון בשיחה הקודמת.

 

הבקעת חסם התלות של ישראל

כאמור לעיל, הבקעת חסם התלות של ישראל צריכה להיעשות בשלב א' של הבקעת החסמים המשתקים את יכולתה של ישראל לנקוט ביוזמות היחלצות מהסכנות המאיימות כיום על תכלית הקמתה.

אקסיומה רווחת: כל עוד העימות הקיומי שבו שרויה ישראל עם הגוש האנטי ציוני מונח כעול על כתפיו של משק המדינה, תלויה המדינה לקיומה בחסות של פטרון מעצמתי (ארה"ב) לקבלת תמיכה מדינית בעניינים קריטיים לגורלה, בסיוע כלכלי לנשיאה בעול העימות ובשגשוג בו זמני של המדינה וכן תלויה המדינה בסיוע ביטחוני שיאפשר למדינה לשרוד אל נוכח איומים על קיומה.

האמנם?

מקובל להניח ששלוש חולשות מתלות את ישראל בחסות המעצמתית:

  • חולשה כלכלית הנובעת בעיקרה מהעדר מסה מספקת של משאבים לייצור מאזן חיובי בין כלל הכנסות המדינה לבין כלל הוצאות המדינה ובעיקר ההוצאות לבניין הכוח וההצטיידות הביטחונית.
  • חולשה מדינית הנובעת מהעדר מסה מספקת של אינטרסים מדיניים שיכולה ישראל לייצר עבור בעלי עניין מעצמתיים, כדי שישמשו מנוף לאיזון האינטרסים המסופקים להם ע"י המתנגדים לקיומה של מדינת ישראל כישות ציונית ומתנים את סיפוק האינטרסים למעצמות בהדרת ישראל מהקהילייה הבינ"ל.
  • חולשה ביטחונית הנובעת מיכולתה המוגבלת של ישראל להפעיל את כוחה הרב על פי צרכיה, חיוניים ככל שיהיו, שלא בתאימות עם ענייני המעצמה נותנת החסות ובאישורה וכן נובעת החולשה מחוסר יכולתה העצמאית של ישראל להתמיד בפיתוח וייצור של אמל"ח קריטי לביטחונה המעניק לה יתרון במאזן הכוח האסטרטגי מול המתנגדים לקיומה של מדינת ישראל כישות ציונית

בשיחה 7, "סקירת חסמים המונעים את הגשמת החזון המדיני של הציונות", בפסקה הדנה בתלות הישראלית, נטען שהאקסיומה הזו של הכרח בברית חסות עם מעצמה כלשהי, ניתנת להפרכה בכלים בעלי תוקף לוגי וכי לעומת זאת, הרציונל המתלה את מדינת ישראל בחסות של פטרון מעצמתי מקורו בתכונה המושרשת באומה היהודית שנטבעה מכוחם של מנגנוני ההישרדות של מיעוט גולה נרדף ונטול כוח המתמסר לריבון וחוסה תחת אצטלתו המגוננת.

התכונה נתקבעה באופייה של האומה ובניה במהלכם של כשמונים דורות וידרשו עוד דורות רבים של עיצוב מחדש של תכונות שמתאימות לעם ולבניו בזירת הריבונים.

התפקודים הריבוניים הם שמעצבים את השינוי בהציבם בפני הקיום הריבוני אתגרי הישרדות ושגשוג שההתגברות עליהם מותנית בעצמאות ואי תלות באחרים לצליחתם בהצלחה וככל שזו מתרבה משתכללות תכונות הריבון ונדחקות תכונות הקֹרבּן שמפתחים מי שאינם בני חורין ריבוניים.

ההגנה על הקיום תוך כדי השתכללות של תכונת הריבון היא בהישג ידו של העם למרות העצמה של אינטואיציות בלתי ענייניות שבעת הנוכחית עדיין מקובעות בנפש העם ואומרות אחרת תוך שהן נשענות על רציונליזם לדפוסי חשיבה שגויים ובלתי רלוונטיים לזירת הקיום הריבונית.

להבקעת חסם התלות של ישראל – נדרשת הפעלת מדיניות ממשלתית המכוונת את המשאבים של משק המדינה ואת תוצריו לשרת את תכלית הקמת המדינה כתכלית על באסטרטגיה העושה שימוש ביתרונות הידע, הטכנולוגיה, המוצרים ומשאבי הטבע הישראלים כמנופים מדיניים לנטרול אילוצים בינ"ל המחבלים בתהליך קיומה של מדינת ישראל על-פי תכלית הקמתה ומהותה הדמוקרטית כבית ומולדת לכל אזרחיה.

המטרה של האסטרטגיה הממשלתית המוצעת היא להשיג אי תלות של ישראל באיזשהו גורם לבד מיכולתה העצמאית כדי להגשים את תכלית הקמתה ולשם כך מוצבים שני יעדים שנועדו כדי להגיע להישג הנדרש:

  • יכולות עצמאית לספק מרכיבים קריטיים לקיומה של המדינה ובעיקר בתחום הביטחון.
  • יכולת לייצר יתירות במקורות הבינ"ל לצורך אספקה של מרכיבים קריטיים לקיום
    המדינה באמצעות מנופי היכולת של ישראל לספק לישויות בעלות כושר הכרעה בקהילייה
    הבינ"ל מענים ייחודיים לצרכים קריטיים שלהם ומבלי להתחייב לספק בבלעדיות
    ללקוח זה או אחר אלא תמורת תמורה מדינית המביאה תועלת בלעדית וברת קיימא לישראל.

יש להניח שהמדיניות תהיה תלויה בשלושה תנאים להצלחתה:

  • תנאי ראשון– הבנת המבנה שעליו מונחת אי התלות וסדר בניינה מהמסד לטפחות דהיינו:

עצמאות אנרגטית המבוססת בלעדית על משאבי הטבע שברשות המדינה (מאגרי דלק פחמני ואנרגיה סולרית כפי שיוסבר להן) והפיכתם למשאב שתכלית אספקתו כדלק לצרכני המשק הישראלי מכוונת לנצלו כמנוף למו"פ וייצור תוצרים ייחודיים שיש להם יתרון תחרותי בשווקי הייצוא בנתינת מענה לצורך שיש בשוקי המטרה במרכיבים קריטיים או ביכולתם של תוצרי האנרגיה לשמש כתחליפי יבוא של מרכיבים קריטיים עבור המשק הישראלי.

עצמאות כלכלית המבוססת תחילה על יתרות מט"ח ומאזן מסחרי חיוביים כפי שהם קיימים במצב הנוכחי ולמעשה מאפשרים כבר עתה אי תלות במקורות חיצוניים ובספקים בלעדיים של מרכיבים חיוניים לקיומה של המדינה ויכולת עצמאית זו תלך ותתעצם בעקבות העצמאות האנרגטית ותוצאותיה לרמה של עצמאות כלכלית ולחלוטין בלתי מותנית במעמדה המדיני של ישראל.

עצמאות מדינית המבוססת על העצמאות הכלכלית המאפשרת למדינת ישראל להשיג תשואה חיובית מהשקעותיה במאזן האינטרסים הבינ"ל ובכך להשתחרר מאחיזת פטרונים מעצמתיים וככל שהיא נדרשת להם, לנהל מולם את ענייניה הקיומיים בריבונות מלאה ומעמדה של לקוח מועדף שהוא ספק בלעדי שנותן בתמורה מענה לצרכים קריטיים.

  • תנאי שני – קיום יציב ומסור של המדיניות באופן בלתי תלוי בתפישות עולם כלכליות, חברתיות, ביטחוניות או מדיניות של האוחזים בשלטון מעת לעת.

כדי להשיג את התנעת המדיניות במסגרת זמן האמת שקוצבות המגמות של המצב הנוכחי ועם זאת להבטיח
לאורך זמן את התכונות הנדרשות לקיום התנאי, נדרשים שלושה מהלכים של יוזמה שלטונית:

בשלב ראשון הנהגה שלטונית תידרש לעצב את המדיניות, לתכנן את האסטרטגיה ולהוציא לפעול את התכנית תחת שיגרה של בקרה ופיקוח ממשלתי.

בשלב שני ולתקופת ביניים עד היות חוקה לישראל, תידרש חקיקת יסוד בנושא "ניצול משאבי העם והמדינה לקיום המדינה על פי תכלית הקמתה" שתמנע טלטלות באסטרטגיה כתוצאה מחילופי שלטון ותמקד את ביצועה מוכוון עפ"י תכליתה המקורית של המדיניות.

בשלב שלישי ועם כינון חוקה לישראל ניתן יהיה להוציא את חקיקת היסוד מהקשרה המצומצם ולהרחיבו להתאמה קוהרנטית לכלל יסודות החוקה וערכי המדינה.

  • תנאי שלישי – מימוש המדיניות והוצאה לפעול של האסטרטגיה בטקטיקות של כלכלת שוק בתוך מעטפת מדרגית שבה שולט האינטרס הקיומי של המדינה.

השימוש בטקטיקות האמורות והשימוש במעטפת הקובעת את תכליתה של כלכלת המדינה נועד כדי להבטיח שילוב מיטבי בין שני עניינים הנמצאים מטבעם בניגוד:

כלכלה עסקית מוכוונת רווחים הדורשת חופש פעולה יזמי במסגרות של שווקים שבהן
היכולת התחרותית קובעת את איכות המוצר ומחירו ללקוח ואת גובה הרווח לשרשרת היזמות
המעורבת בהבאתו של המוצר ללקוח.

כלכלה ממשלתית המוכוונת ע"י צרכי המדינה הדורשת שליטה ריכוזית בהנחיית
תהליכי היזמות כדי להבטיח השקעות מניבות תשואה למשק המדינה (בנוסף למיצוי פוטנציאל
המסים הנגבים מפירות היזמות העסקית והעמל המושקע בהשגתם)

כדי לגשר על ניגוד העניינים שבין כלכלה ממשלתית וכלכלה עסקית צריך להגדיר את תחומי האחריות והסמכות של הממשלה ותפקידיה הניתנים כמעטפת גורפת לכלכלת ישראל בכלל ולכלכלה העסקית בפרט ומכוונים את תוצריה לשרת את תכלית הקמת המדינה מבלי לפגוע בטבעה ובטיבה של הכלכלה העסקית.

מתווה המדיניות – להלן מספר עקרונות שעל פיהם מומלץ להגדיר את אופן התנהלות הממשלה בהפעלת מדיניות שמטרתה להשיג עצמאותה הכלכלית:

  • ארגון גופי הממשלה העוסקים במחקרי שווקים, ניהול קשרי חוץ עסקיים, מחקריים, תעשייתיים, מסחריים וביטחוניים בממסד משותף שיספק למשק הישראלי תמיכה בשירותי מודיעין עסקי, הכוונה שיווקית וקידום הייצוא.
  • הכוונת מדיניות ההשקעות באופן הנותן עדיפות ראשונה לפעילויות במשק הישראלי המשרתות פיתוח, שיווק ומכירה של מרכיבים קריטיים לשוקי מטרה בהם יש למדינה עניין להשתמש בתוצרים אלה כמנופים מדיניים או ככלים המניבים רווחים המשרתים את המאזן המסחרי של ישראל.
  • ארגון גופי הפיקוח והבקרה של הממשלה בשיתוף שוויוני עם הגופים המייצגים את גורמי התעשייה, המסחר והמחקר במשק הישראלי לממסד משותף של פיקוח ובקרה על התנהלות מדיניות הממשלה בכלים המבטיחים שקיפות ויעילות של תהליכים אינטראקטיביים בין מנגנוני הממשלה וגורמי המשק הכפופים למדיניות הממשלה ומונעים התפתחות אפשרית של מוקדי שחיתות שלטונית וביורוקרטיה כובלת.
  • "זכות סירוב ראשונה" שתינתן לממשלה בהכוונת תוצרי המשק במעטפת של זמן קצוב ותנאים לשיווק התוצרים שיבטיח ליזמי המשק אפשרות להימנע ממגבלות על האפשרות ליהנות מחופש פעולה יזמי וניצול הזדמנויות עסקיות.

הערה: במהלך השיחות נציע דרך מעשית כיצד לעודד קרטלים של יצוא ישראלי אשר למאמצי השיווק והמכירות שלהם נרתמים במתואם מנגנוני הממשלה על מנת ליצור ולמצות הזדמנויות בשווקים שהם יעדים אסטרטגיים של מדיניות החוץ ולהעצים במקביל את הרווחיות העסקית והמדינית תוך מתן אפשרות ליזמי יצוא ישראליים לנצל יתרונות כדי לזכות בהזמנות המוגשות בשת"פ אסטרטגי עם עמיתים ישראליים בקרטל שהם גם מתחרים על אותה משבצת הזדמנויות.

בשיחה הבאה נשלים את הדיון בשני החסמים הנותרים:

שלב א' – חסם הקונצנזוס הציוני

שלב ב' – חסם התנאים המוקדמים

נדון בהם על פי הסדר הנדרש להתרחשותם בתהליך שינוי מגמות המצב והפיכת מדיניות התגובה של מדינת ישראל למדיניות יוזמה ושליטה במצב ובמגמותיו.

נושאים לדיון:

  • הפיכת נטל הביטחון למנוף כלכלי
  • הפיכת נכסי ידע ישראלי למנוף מדיני
  • ניצול נכסי טבע למנוף של עצמאות אנרגטית
  • שילוב מיטבי בין כלכלת מדינה המוכוונת ע"י יעדים קריטיים למהותה ולתכלית קיומה, לבין כלכלת עסקים של
    משק המדינה.

 

 

נא להקיש הערות לנושא השיחה

 

 

תקציר השיחה הבאה – הבקעת החסם לקונצנזוס ציוני

נכון לעת הזאת לציבור הציוני יש רוב מכריע בגוף הריבון של מדינת ישראל שעל פי בחירותיו יישק דבר בישראל ובכלל זה תושק כל יוזמה שתכליתה השתלטות על מגמת החידלון המאיימת על קיומה של מדינת ישראל כדמוקרטיה ציונית. אלא שהמחלוקות המפלגות את הציבור הציוני אינן מאפשרות לו להכריע בשאלה מהי הדרך הנכונה להתגבר על אתגר הקיום ובאופן יותר ממוקד, השאלה: מהי המסה הקריטית הטריטוריאלית שנדרשת לקיום ישראל כדמוקרטיה ציונית?

 המחלוקת היא סביב שלוש אפשרויות עקרוניות:

· החלת ריבונות ישראל על כלל אזורי יהודה ושומרון (א"י השלמה), עם או ללא מתן אוטונומיה לאוכלוסיה הפלסטינית

·  החלת ריבונות ישראל על אזורי ההתיישבות הישראלי ביהודה ושומרון (שטח C הכולל גושי התיישבות ואזורי ביטחון) עם או ללא החלת ריבונות ישראלי גם על ישובים פלסטינים הכלולים בהם ועם או ללא הסרת ריבונות ישראלית מריכוזי אוכלוסיה ערבית בעוטף ירושלים.

·  הגבלת הריבונות הישראלית באזורי יהודה ושומרון לגבולות הסכמי שביתת הנשק מ 1949 (גבולות 67) עם או ללא "תיקוני גבול קטנים" לשימור ריכוזי התיישבות ישראלית בשטחים סמוכי גבול.

 

ההנחה המובעת בשיחה היינה שתכלית המעשה שיבוא בעקבות מימוש האפשרות שתיבחר, איננה להביא שלום  אלא להעמיד את ישראל בעמדה שמורידה מעל הפרק את הסוגיות שעומדות ביסוד האסטרטגיה האנטי ציונית (זכות השיבה, גבולות 67, ירושלים בריבונות מוסלמית/ערבית, כבילת ישראל להסדרי פירוז/ערבות ביטחונית, המעקרים את יכולתה להפעיל כוח להגנתה).

 

מאידך צריכה האפשרות הנבחרת להעמיד את ישראל במצב מיטבי כדי למצות את התועלת המרבית מיוזמתה המדינית החד צדדית באמצעות כוחה ויכולותיה הכלכליות ולהפיק כושר התמודדות חברתי וביטחוני שיאפשר ניהול אורח חיים תקין ותקני ויגרום לאורך פרק זמן היסטורי לשחיקת ההנעה של ישויות אנטי ציוניות להביא לחדלונה של ישראל כדמוקרטיה ציונית, עד כדי גניזתה של הנעה זו ברבות הימים.

 

השיחה מציגה הנחות יסוד, פתרונות עקרוניים וכלים לקבלת החלטות ביצועיות ובכללם לקבלת החלטה מחייבת, מוסכמת ומקובלת על כלל הציבור הציוני (ובמשתמע על כלל הציבור הדמוקרטי בישראל) על העתיד הגיאו-מדיני של יהודה ושומרון וכמקובל במשטר דמוקרטי, לא בהכרח מתוך תמימות דעים בין כל מרכיבי הגוף הריבון במדינה (אזרחי ישראל)

המנגנון המוצע הוא משאל עם ובשיחה מוצגים כלים המאפשרים לכל אזרח לקבל החלטה מושכלת לגבי  האפשרות הנבחרת של גבולות הריבונות הישראלית באיו"ש.